Eliberarea actelor de către Direcția Permise de Conducere și Înmatricularea se va face doar în baza programărilor online pentru a evita cozile la ghișee, astfel încât să fie limitată răspândirea cazurilor de coronavirus. Aceeași măsură va fi luată și pentru Direcția de Pașapoarte.

Permise autoFoto: AGERPRES

Anunțul a fost făcut marți în conferință de presă de către secretarul de stat în Ministerul de Interne Bogdan Despescu.

Activitatea de examinare se va desfășura zilnic, conform programului normal, singura modificare fiind că se va face programare înainte ca persoana respectivă să meargă la sediu pentru eliberarea permisului auto.

Potrivit acestuia, aceeași măsură va fi luată și pentru Direcția de Pașapoarte.

"Începând de miercuri, examinările, preschimbările sau eliberările de documente se vor face urmare a programărilor online. O astfel de măsură vrem să o aplicăm şi s-au dispus măsuri în consecinţă şi la nivelul Direcţiei Paşapoartelor. De asemenea, recomandăm autorităţilor publice locale, care desfăşoară activităţi de eliberare a cărţilor de identitate, să organizeze serviciul astfel încât să evităm o aglomerare de persoane în spaţiile de la ghişee", a declarat Bogdan Despescu.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată pentru a evita aglomerarea în spaţiile de aşteptare.

"Măsura pe care am dispus-o la cele două direcţii se referă la programările online care pot fi făcute prin internet, de asemenea pot fi făcute şi telefonic. Intenţia noastră este de a nu avea aglomeraţii în sălile de aşteptare, în sălile de la ghişee, nu de a evita contactul total, dar vrem ca în spaţiile de aşteptare să nu existe o aglomeraţie de persoane şi distanţa dintre cei care sunt în aşteptare la ghişee să fie una suficientă, conform recomandărilor medicilor", a explicat secretarul de stat.