Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi, la o videoconferinţă cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. La final, președintele ar urma să susțină declarații de presă, fiind prima sa ieșire publică de la apariția cazurilor de coronavirus în România.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Potrivit agendei şefului statului, videoconferinţa va avea loc la ora 18.00. Iohannis va susţine o declaraţie de presă la finalul videoconferinţei.

Până luni, au fost raportate 11.577 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit. Italia a intrat în carantină începând de marți din cauza coronavirusului. Peste 60 de milioane de italieni s-au trezit marți în prima zi de carantină națională, o măsură fără precedent anunțată luni seară de premierul Giuseppe Conte. În Italia trăiesc peste 1,2 milioane de români, conform datelor Ministerului de Externe.