Niciun diplomat român de la Ambasada României la Phenian nu a revenit în țară, însă se întorc șase membri de familie ai acestora, în contextul măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii infecției cu Coronavirus, a transmis pentru HotNews.ro Ministerul de Externe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, în contextul măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, astăzi, mai mulți diplomați străini acreditați la Phenian și membri de familie ai acestora au părăsit Coreea de Nord cu un avion al companiei Air Koryo în direcția Vladivostok. Printre aceștia se află și șase membri de familie ai personalului diplomatic din cadrul Ambasadei României la Phenian, care vor ajunge în România pe ruta aeriană Vladivostok-Moscova-București.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Phenian funcționează în regim normal.

Aproximativ 80 de persoane, printre care și diplomați români, care au fost în carantină timp de câteva săptămâni în Phenian, au părăsit Coreea de Nord, a scris BBC. Coreea de Nord a plasat în carantină sute de cetățeni străini în capitală, la începutul anului, într-o încercare de a opri răspândirea coronavirusului.