Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, crede că după ce România a interzis zborurile spre și dinspre Italia mulți români se vor întoarce în țară prin Chișinău. El spune că nu va permite ca Republica Moldova să devină țară de tranzit: "O să permitem zborul doar moldovenilor", potrivit agora.md.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Propunem să examinăm următorul mecanism. E prematur să interzicem zborurile din Italia, dar ca să nu avem tranzitul prin Moldova, propunem ca spre Moldova să se permită doar intrarea moldovenilor. Nu putem permite ca Republica Moldova să devină zonă de tranzit. Examinăm oportunitatea să limităm și să dăm acces doar cetățenilor moldoveni. Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toți or să zboare la Chișinău și de aici o să meargă cu mașina. De aceea o să permitem zborul doar moldovenilor”, a declarat Dodon.

În Republica Moldova sâmbătă a fost confirmat un prim caz de coronavirus - o femeie revenită din Italia cu o cursă Milano-Chișinău.

Începând de astăzi, de la ora 12:00, și până în 23 martie în România a fost închis traficul aerian spre și dinspre Italia.