Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 9 martie 2020, 15:33 Actualitate | Esenţial


Vreme frumoasa in parc
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Vremea se va menține frumoasă în toată țara în următoarele două săptămâni, cu temperaturi care vor atinge 21 de grade, dar vor fi și intervale cu scăderi ale temperaturilor şi cu precipitaţii, potrivit meteorologilor.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 9-22 martie:

BANAT

În următoarele două zile, media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, iar în 12 și 13 martie vremea va deveni deosebit de caldă și media maximelor termice se va situa în jurul a 20 de grade. În zilele de 14 și 15 martie vremea se va răci din nou și vor fi temperaturi de 8-9 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice mari, iar media maximelor va fi între 10 și 13 grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 1 și 4 grade în primele trei zile, între 4 și 6 grade în următoarele trei, apoi nu vor mai avea loc variații semnificative și se vor situa, în general, între 1 și 3 grade. Trecător vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, precum și în jurul datei de 14 martie.

CRIŞANA

În următoare trei zile, valorile maxime de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de aproximativ 10 grade. Vor urma două zile în care vremea va deveni deosebit de caldă, cu o medie a maximelor termice de 17-19 grade, apoi se va răci, astfel că în 14 martie media temperaturilor va fi cu 7-8 grade mai mică. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative. Între 9 și 11 martie media temperaturilor minime va fi scăzută, între 1 și 3 grade, în jurul datei de 13 martie va crește și va fi între 4 și 8 grade, pentru ca în intervalul 15-22 martie să fie apropiată de pragul de îngheț. Trecător vor fi condiții de precipitații, pe arii mai extinse în jurul datei de 13 martie.

TRANSILVANIA

Între 9 și 11 martie media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, în următoarele două zile se va încălzi semnificativ, cu până la 8-9 grade, apoi se va răci, iar între 14 și 22 martie media regională va avea variații, în general, între 8 și 10 grade. Minimele termice vor avea o medie de 2...4 grade până spre finalul primei săptămâni, apoi sub 0 grade. Trecător vor fi precipitații, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în jurul datei de 14 martie.

MARAMUREŞ

În următoarele trei zile, media maximelor termice va fi în jurul a 10 grade, iar a minimelor de 1-3 grade. Vor urma trei zile în care media maximelor va crește până spre 18 grade, iar cea a minimelor până la 5-6 grade. Ulterior acestei date se va răci, astfel încât valorile termice maxime vor ajunge să se situeze în medie între 9 și 11 grade, iar media minimelor va fi de -2-0 grade. Trecător vor fi condiții de precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse vor fi cele din jurul datei de 13 martie.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va crește de la 11 grade în primele două zile, până în jurul a 20 de grade în13 martie, apoi va scădea, iar până la finalul intervalului de prognoză vor fi valori, în general, între 8 și 11 grade. Minimele termice vor fi, în medie, între 4 și 6 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua între -2 și 1 grad. Trecător și local vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

DOBROGEA

Până în 14 martie, media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 9 și 15 grade, iar a minimelor între 6 și 10 grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor situa în medie între 7 și 11 grade, iar minimele între 2 și 4 grade. Probabilitate mai mare de precipitații va fi în jurul datei de 10 martie și după 15 martie.

MUNTENIA

Media maximelor termice va fi în creștere de la 12 grade în prima zi, până în jurul a 21 de grade în 13 martie, apoi se va răci și vor fi variații, în general, între 9 și 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între 2 și 7 grade în prima săptămână și între 0 și 4 grade în cea de a doua. Trecător vor fi precipitații, pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

OLTENIA

Media maximelor termice va fi în creștere de la 10 grade la începutul intervalului de prognoză, până în jurul a 20 de grade în zilele de 12 și 13 martie, apoi se va răci și vor fi varianții de temperatură. Minimele termice vor fi în medie între 3 și 7 grade în prima săptămână și între 0 și 3 grade în cea de a doua. Trecător vor fi precipitații, pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 1 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 12 și de 13 martie, iar a minimelor între -6 și 2 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2973 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by