Ministrul interimar al Transporturilor Lucian Bode a declarat, referitor la mai multe zboruri anulate din Italia, că în cazul în care cursele sunt anulate cu mai puțin de șapte zile înainte de termen, atunci pasagerii vor primi banii înapoi.

Lucian BodeFoto: Agerpres

„În condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile înainte de termenul planificat obligația operatorilor e de a restitui banii pasagerilor”, a afirmat Lucian Bode, duminică seară într-o conferință de presă la MAI, întrebat despre subiect.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat că toate zborurile inspre si dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România. Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Declaratii:

Măsurile anunțate:

  • Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat că toate zborurile inspre si dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.
    Ministrul interimar al Transporturilor Lucian Bode a declarat, referitor la mai multe zboruri anulate din Italia, că în cazul în care cursele sunt anulate cu mai puțin de șapte zile înainte de termen, atunci pasagerii vor primi banii înapoi.
  • Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu.
    Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.
  • Operatorii aerieni au obligația de a comunica operatorilor români faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin semnarea unei declarații pe propria răspundere.
  • Cetățenii români care intră în țară terestru au obligația să semneze declarații pe proprie răspundere sub sancțiunea legii că nu vin din zone de risc. Vor fi verificări ample în acest sens.
  • Sunt exceptate transporturile de marfuri de pana la 3,5 tone.
  • Se aplică prevederile de mai sus adaptate după caz și pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei.