Poliția face cercetări în cazul unui bărbat din Galați care nu a respectat regulile izolării acasă, după ce a revenit din Italia, informează Mediafax. Bărbatul a fost în același avion cu un bolnav, iar după ce a stat câteva zile acasă s-a întors în Italia, fără să anunțe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii ar putea deschide dosar penal în cazul bărbatului din Galați, care nu a respectat izolarea, după ce a călătorit în același avion cu un bolnav, apoi s-a întors în Italia.

În paralel, autoritățile îi caută pe gălățenii care au călătorit cu microbuzul în care s-a aflat bărbatul de 72 de ani din Galați, confirmat cu noul virus.

Până în prezent au fost identificate și izolate doar patru persoane și șoferul din cei 17 oameni aflați în microbuz.

„Am început să identificăm persoanele, Inspectoratul Județean de Poliție face cercetări. De asemenea, ne-au fost comunicate date de la societatea de transport despre persoanele care au folosit cupoane de pensii pentru transport (...) Nu am reușit să-i identificăm pe toți cei care au intrat în contact cu persoana infectată”, a declarat prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu.

Gălățeanul care nu a respectat regulile izolării la domiciliu ar putea fi cercetat penal după ce va fi găsit de polițiști.

„Un cetățean din Galați nu a respectat condițiile de izolare la domiciliu. Din datele noastre se află în Italia. Dacă vor fi întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de zădărnicire de combatere a bolilor, împreună cu Parchetul vom întocmi un dosar penal pe numele cetățeanului în cauză. Au fost făcute verificări la domiciliu, a fost contactat de cei de la DSP în trei rânduri, apoi nu a mai răspuns”, a anunțat șeful IPJ Galați, Cornel Mototolea.

În județul Galați, 673 de persoane sunt izolate la domiciliu. Deoarece este foarte greu de verificat un număr mare de oameni, voluntarii unei organizații vor organiza un centru de permanență.

Începând de luni, ei vor contacta zilnic persoanele în izolare și îi vor întreba despre starea de sănătate și despre nevoile lor. Toate problemele vor fi comunicate către Prefectură și DSP.