Asociația pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți a cerut autorităților să ia măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului. Sursa citată spune că taximetriștii care iau persoane de la Aeroportul „Henri Coandă” București sunt vulnerabili la cei care vin din zonele afectate de Covid-19.

Taxiuri la Otopeni SosiriFoto: Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti

„Asociația pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI), atrage atenția autorităților publice cu privire la pericolul iminent de a se infecta și răspândi COVID-19 (coronavirus) taximetriștii care operează în zona Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Aeroportului Internațional Henri Coandă București este poarta de intrare în țară și a persoanelor care călătoresc din zone unde au fost declarate focare de COVID-19 și ne referim aici la persoane care vin din China, Italia (Lombardia, Veneto, Piemonte, Emilia Romagna, Trentino Alto Adige, Lazio)”, potrivit unui comunicat de presă al ADTI difuzat duminică și citat de Mediafax.

Asociația acuză că măsurile luate de autoritățile publice în cazul de față sunt aproape zero.

„Solicităm public Guvernului României, Primăriei Municipiului București, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București să vină cu măsuri ferme de prevenire a răspândirii COVID-19. Taximetriștii care transportă astfel de persoane infectate sunt persoane extrem de vulnerabile și supuse infectării cu coronavirus. Astfel solicităm membrilor asociației să se informeze, să se protejeze, iar în cazul în care o persoană transportată prezintă semne de boală, îi rugăm să contacteze urgent asociația și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București”, conchide sursa citată.