Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României, spune că este o prostie ca oamenii să își facă provizii în eventualitatea izbucnirii unei epidemii de COVID-19 și avertizează că banii cash sunt o metodă de transmitere a virusului.

Foto:

"E o prostie să faci provizii. Dacă ar fi să vină o molimă și să ai de făcut provizii, pe cât timp faci asta? Faci pe trei săptămâni, pe patru săptămâni?!”, a întrebat retoric economistul BNR, la Digi 24.

El a spus că singura "provizie” pe care și-a făcut-o el în această perioadă a fost să renunțe la folosirea banilor cash.

"Nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când e vorba de răspândirea unei epidemii, așa că am renunțat la cash”, afirmat Vasilescu.

El a vorbit și despre faptul că România are un avantaj din acest punct de vedere pentru că avem bani din plastic și aceștia pot fi spălați: "Noi avem posibilitatea să-i spălăm, pentru că sunt din plastic. Banii de plastic au două caracteristici: sunt greu de falsificat și pot fi spălați, la propriu, cu săpun și cu apă”.