Deputatul Korodi Attila a fost ales candidatul UDMR pentru Primăria Miercurea Ciuc, câştigând detaşat pre-alegerile care au avut loc sâmbătă în municipiul reşedinţă de judeţ, în faţa contracandidatului său, actual primar al oraşului, Raduly Robert Kalman, transmite Agerpres.

Attila Korodi in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Korodi Attila a fost preferat de aproape 74% dintre cei peste 8.500 de alegători prezenţi la urne, în vreme ce actualul edil al municipiului, aflat la al patrulea mandat, Raduly Robert Kalman, a obţinut doar 26 de procente.

Candidatul ales al UDMR la Primăria Miercurea Ciuc a declarat sâmbătă noaptea, la sediul Teatrului Municipal, după numărarea voturilor, că a fost o zi extraordinară, în care trei pătrimi din cei prezenţi la urme au votat pentru o schimbare radicală şi o nouă viziune.

Acesta le-a mulţumit tuturor celor care l-au votat, indiferent de etnie, punctând faptul că fiecare comunitate poate aduce valoare adăugată oraşului Miercurea Ciuc.

"Participarea la pre-alegerile de astăzi (sâmbătă - n.r.) care, din ce am văzut, ca şi pondere, ca număr de votanţi, este un record al ultimelor trei decenii, arată că era nevoie de o schimbare. Mulţumesc tuturor comunităţilor: maghiară, română şi altor comunităţi care au mers la vot, pentru că până la urmă construim un oraş comun şi sunt convins că fiecare comunitate poate să aducă valoare adăugată acestui oraş", a spus Korodi Attila.

El i-a mulţumit actualului primar, Raduly Robert Kalman, pentru munca de până acum.

La rândul său, Raduly şi-a recunoscut înfrângerea într-o înregistrare video postată pe Facebook, în care l-a felicitat pe Korodi şi a arătat că îşi va face în continuare treaba cu cinste şi demnitate.

"Am avut o zi plină astăzi la Miercurea Ciuc, mulţumesc tuturor şi îndeosebi echipei care a fost alături de mine şi echipei care a fost în ultimii ani alături de mine. Korodi Attila a primit o susţinere mai mare şi un număr mai mare de voturi şi îl felicit pentru acest lucru. L-am sunat, dar din păcate nu mi-a răspuns, i-am trimis un SMS", a spus Raduly.

La pre-alegerile de sâmbătă din Miercurea Ciuc au participat 8.558 de persoane, potrivit regulamentului având dreptul să voteze toţi locuitorii oraşului, indiferent dacă sunt maghiari sau români, ori dacă sunt sau nu membri ai UDMR.

Actual primar al municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, se află la al patrulea mandat consecutiv de edil al oraşului, iar înainte a fost, timp de opt ani, deputat în Parlamentul României.

Deputatul Korodi Attila, ales sâmbătă candidat la Primăria Miercurea Ciuc, este la al treilea mandat în Parlamentul României şi a ocupat de trei ori fotoliul de ministru al Mediului în Cabinetele Tăriceanu, Ungureanu şi Ponta.