Dosarul fostului șef al ”Doi și-un sfert”. Drogurile folosite la ședințele de șamanism, aduse prin curier în România - rechizitoriu

de Redactia     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 martie 2020, 13:46 Actualitate | Esenţial


DIICOT - ritualuri 5
Foto: DIICOT
Fostul șef al serviciului secret din Ministerul de Interne Gelu Oltean era protectorul grupului infracţional și avea grijă şi de imaginea publică a clinicii din Dâmbovița în care se organizau ședințe de șamanism unde se consuma ayahuasca, susțin procurorii DIICOT, potrivit Mediafax. Ei mai arată în rechizitoriu că drogurile folosite la ritualuri erau aduse prin curier în România şi ridicate de iubita sa, Vanessa Youness.

"(…) şi-a arogat rolul de a protector al grupului infracţional şi atributul de a controla imaginea publică prin aparenţa de legalitate la ceremoniile unde în realitate se consuma un preparat din Ayahuasca, care conţine DMT – drog de mare risc, prin acţiunile sale a contribuit în mod determinant la constituirea grupului de crimă organizată”, spun procurorii DIICOT în rechizitoriu, despre Gelu Oltean.

La percheziţii, procurorii au găsit un colet de 7 kilograme expediat de Thomas Lishman, trimis și el în judecată în acest dosar.

"Inculpatul L.T.I.M. în luna ianuarie 2019 a facilitat acţiunea de cumpărare de substanţe – frunze şi rezină cu conţinut de DMT pentru a fi livrate destinatarului V. Y. şi a înlesnit introducerea lor în România", mai arată sursa citată.

Când a ajuns în România, coletul cu droguri a fost ridicat de iubita lui Gelu Oltean, Vanessa Youness.

“Cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuată (...) , a fost identificat coletul menţionat cu o greutate de 7 kg, iar în interiorul său a fost identificată cantitatea totală de 1780.72 grame frunze uscate ambalate şi cantitatea de 217,43 grame fragmente vegetale umede degradate de culoare maro aflate într-un recipient din material plastic transparent cu capac de culoare roşie, şi potrivit raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 3842340 din data de 07.01.2020 rezultă că toate probele conţin DMT (N,N-dimethyltryptamine) - drog de mare risc, iar proba nr.5 conţine şi Tetrahydroharmine şi Harmine”, mai arată sursa menționată.

Procurorii spun că anul trecut au avut loc 20 de ceremonii la clinica din Dâmboviţa, iar evenimentul, întrerupt de percheziţiile procurorilor DIICOT, era promovat ca “December retreat”.

Gelu Oltean, Vanessa Youness și cetăţeanul britanic Lishman Thomas Ivor Mowbray au fost trimiși în judecată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, pentru 6 infracțiuni:
 • constituire a unui grup infracțional organizat,
 • punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfășurarea de operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept,
 • trafic de droguri de mare risc fără drept,
 • introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept,
 • trafic de produse sau substanțe toxice,
 • efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Acuzațiile aduse celor trei de către procurorii DIICOT:
 • Începând cu anul 2017 şi până la data de 14.12.2019, inculpații Y.A.V., L.T.I.M. şi O.G.M au inițiat o structură de crimă organizată care a acționat în mod coordonat atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state, precum Spania, Olanda, Franța, Mexic, după reguli bine stabilite, pentru o perioadă de mare de timp, în scopul comiterii mai multor infracțiuni grave privind operațiuni fără drept cu droguri, pentru a obține direct beneficii financiare consistente şi indirect informații care le-au generat alte foloase materiale.
 • Ulterior, după constituirea grupului infracţional, ei au cooptat şi alte persoane pentru a le sprijini activitatea prin contribuții de natură materială, intelectuală sau morală, în vederea asigurării desfășurării activităților ilicite, fiecare participant având un rol prestabilit, cu o arie de activități bine definită pentru fiecare din membrii grupării.
 • Astfel, în perioada 13-15 decembrie 2019, cetățeanul străin L.T.I.M. (cetățean britanic) urma să coordoneze în România, împreună cu Y.A.V., într-un loc care urma să fie comunicat ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ceai de ayahuasca. Ayahuasca este o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene și care are ca bază DMT – dimethyltryptamine – un drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.
 • Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să plătească suma de 550 de euro de persoană, dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 euro/persoană, dacă participantul dorea să fie cazat singur. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii. Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe un site, ulterior prin condiționarea participării de o recomandare transmisă prin email de către un alt participant, la un eveniment anterior.
 • Activitatea urma să se desfășoare în județul Dâmbovița, pe parcursul a 3 zile, dar avut loc o singură ceremonie, în data de 13.12.2019, coordonată de șamanul L.T.I.M., în care participanții au consumat ceai de ayahuasca cu DMT, evenimentul fiind întrerupt de către intervenția organelor judiciare, cu ocazia percheziției domiciliare.
 • Inculpata Y.A.V. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând faptul că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său și Arsen, Aluminiu și Mercur peste limita maximă admisă pentru preparatul pe care l-a administrat participanților la ceremonii și și-a asumat administrarea către fiecare participant a unei cantități de aproximativ 30 ml pe sesiune, considerând, fără nici un temei științific, că administrarea acestei cantități, o dată pe lună sau la intervale de 3 luni, 6 luni sau 1 an, nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor.
 • Activitatea desfășurată de inculpata Y.A.V. de a organiza ceremonii cu caracter spiritual cu scopul real al consumului de droguri de mare risc a fost susținută în același mod de inculpatul O.G.M. cu care se află într-o relație consimțită de mai mulți ani, trăind și gospodărindu-se în comun în același imobil, context în care cei doi au deținut şi au desfășurat operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept şi au pus la dispoziția consumatorilor de droguri un loc amenajat special pentru consumul ilicit de droguri aflat în folosința organizatorului, i-au informat direct ori indirect despre existenta acestui loc și despre facilitatea oferită de a consuma acolo droguri, facilitând consumul de droguri participanților, care au fost racolați în acest scop şi care au plătit taxe de participare la eveniment sub forma deghizată a unor donații.
 • Inculpatul O.G.M. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său Arsen, Aluminiu și Mercur, peste limita maximă admisă pentru acest produs, dar și-a asumat împreună cu inculpații Y.A.V. şi L.T.I.M. administrarea respectivelor substanţe participanților la ceremoniile organizate de către clinica respectivă.
 • Inculpatul L.T.I.M. a coordonat, în calitate de șaman, ceremoniile (cu titlu de exemplu,în anul 2019 au fost organizate un număr de 20 ceremonii) la care a oferit ceai de ayahuasca cu conținut de DMT participanților și cu implicarea nemijlocită a inculpatei Y.A.V., care a inițiat constituirea grupului infracţional şi a inculpatului O.G.M. care și-a arogat rolul de a protector al grupului și atributul de a controla imaginea publică prin aparența de legalitate a ceremoniilor, la care, în realitate, se consuma un preparat din Ayahuasca, ce conține DMT – drog de mare risc.
 • Inculpatul L.T.I.M. a facilitat acțiunea de cumpărare de substanțe – frunze şi rezină cu conținut de DMT și a înlesnit introducerea lor în România, prin intermedierea expedierii unui colet către inculpata Y.A.V., care l-a ridicat de la firma de curierat în luna august 2019.
 • Pentru a acredita ideea că activitatea desfășurată în cadrul ritualurilor tradiționale cu ayahuasca avea ca scop principal realizarea unor proceduri terapeutice pentru tratarea diverselor afecțiuni de care sufereau participanții sau, în mod secundar, așa cum au declarat unii dintre participanți, avea caracter recreativ pentru redobândirea echilibrului psihic și emoțional, precum și faptul că activitatea a avut caracter legal, inculpații au invocat o opinie juridică transmisă la solicitarea lor de o anume casă de avocatură și comunicări scrise purtate cu diferite instituții ale statului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

600 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Cum s-ar spune (Sâmbătă, 7 martie 2020, 14:15)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pe sub nasul vameșilor (cine mituiti)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by