Doar 25 din cei peste 500 de elevi ai școlii din Timișoara unde doi adolescenți de 16 ani au fost confirmați cu coronavirus s-au încumetat să meargă la cursuri vineri, scrie Opinia Timișoarei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile au decis cu o zi în urmă suspendarea cursurilor pentru 14 zile doar la clasa în care a fost confirmată boala, iar colegii celor doi elevi au fost testați și izolați la domiciliu. Rezultatele celorlalți copii au fost negative. Cu toate acestea, școala a fost pustie vineri - din cei peste 500 de elevi au venit la cursuri doar 25, iar părinții se declară nemulțumiți de decizia DSP și cer închiderea școlii.

"Sunt convinsă că se va pune în discuție închiderea școlii, vom analiza lucrurile pe care deja le știm. (...) Sunt copii izolați la domiciliu. În mod clar, părinții sunt îngrijorați. Din 502 elevi ai acestei școli, am avut o prezență de 25 de elevi. Vin din ce în ce mai puțini. Ieri erau peste 150 de copii prezenți, astăzi, din teamă, nu au venit", a spus Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timiș.

În ceea ce îi privește pe cei doi elevi de clasa a IX-a infectați, aceștia nu au simptome și se simt bine, fiind ținuți sub supraveghere la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.