Autorul atacului armat din martie 2012 de la coaforul Perla din Capitală, Gheorghe Vlădan, a scăpat de condamnarea la închisoare pe viaţă şi va sta 25 de ani în detenţie, decizia definitivă fiind luată joi de Curtea de Apel Bucureşti.

Coaforul din zona Perla unde a avut loc masacrulFoto: Mediafax

Iniţial, în decembrie 2019, Tribunalul Giurgiu i-a admis lui Vlădan o cerere de înlocuire a pedepsei detenţiei pe viaţă cu o condamnare de 25 ani închisoare.

Joi, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia depusă de fata casierei ucise în coaforul Perla, fiind menţinută decizia Tribunalului Giurgiu, scrie Agerpres.

Gheorghe Vlădan a fost acuzat de omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Procurorii au stabilit că, în 5 martie 2012, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, iar şase persoane au fost rănite. El a tras şi în direcţia altor două persoane, dar nu le-a rănit.

Potrivit expertizei efectuate de INML, Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta.

Conform anchetatorilor, Vlădan a luat decizia de a-şi ucide soţia şi pe colegele acesteia de la coafor după ce a citit acţiunea de divorţ depusă la Judecătoria Sectorului 4.