​O ramă de TGV a deraiat joi dimineață la 30 km de Strasbourg, iar mecanicul a fost rănit grav, în timp ce câțiva pasageri au fost răniți ușor, scrie presa presa franceză. Accidentul s-a produs, se pare, din cauză că s-a prăbușit o porțiune din terasament. Presa anunță că 22 de oameni au fost răniți. În tren erau 348 de pasageri și primele patru vagoane au ieșit de pe șine. Mecanicul are un traumatism dorsal grav.

TGV deraiatFoto: Julien Rafin

Trenul a plecat din Strasbourg la 7.19 - către Paris - și a deraiat la 7.30 în zona comunei Ingenheim, în regiunea Hochfelden.

Rama cu patru vagoane a frânat violent, geamurile din primul vagon s-au fisurat și pasagerii au resimțit șocul. Un pasager povestește că s-a simțit ca și când trenul a lovit ceva, șocul a fost puternic, trenul a tremurat, a frânat de urgență și vagoanele s-au înclinat și au ieșit de pe șine.

Trenul TGV nr 2350 a plecat la 6.38 din Colmar și ar fi trebuit să ajungă la 9.05 în gara Paris Est. De la Colmar la Strasbourg sunt 63 km și trenul face 35 de minute. De la Strasbourg la Paris sunt 439 km și trenul face 106 minute.