​Elon Musk, CEO la Tesla și SpaceX, a prezis că viitorul război va fi purtat cu drone autonome, nu cu avioane tradiționale. „Era avionului de luptă a trecut” a spus Musk într-o discuție cu generalul de la Air Force John Thompson la Air Warfare Symposium de la Orlando, Florida de la sfârșitul săptămânii trecute. „Nu pentru că așa aș vrea eu – ci doar pentru că așa va arăta viitorul”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Musk a mai spus că avionul de luptă F-35 de la Lockheed Martin, una din cele mai scumpe arme ale Pentagonului, ar trebui să aibă un concurent. „Este un subiect controversat, dar nu cred că e bine să existe un singur furnizor”. El a elaborat ulterior pe Twitter că F-35 ar trebui să aibă drept concurent o dronă: „Concurentul trebuie să fie o dronă de luptă aeriană controlată de la distanță de om, dar cu manevre augmentate prin autonomie. F-35 n-ar avea nicio șansă împotriva ei”.

În discuția cu Thompson, Musk a avertizat că Statele Unite riscă să rămână în urma altor națiuni dacă nu fac din inovație o prioritate. „În trecut nu exista acest risc, dar există acum. Nu am nicio îndoială că, dacă SUA nu caută inovația în spațiu, va rămâne pe locul al doilea.”

Musk a mai prezis că economia Chinei o va depăși în cele din urmă pe cea a SUA, cel puțin la scară dublă. „Un lucru care pare destul de ciudat este că economia chineză va fi de cel puțin două ori mai mare decât cea americană, poate chiar de trei ori. Fundamentul războiului este economia. Dacă ai jumătate din resursele adversarului ar trebui să fii cu adevărat inovativ, dacă nu ești inovativ vei pierde”. (CNBC)