​United Airlines este prima companie aeriană care își reduce numărul de zboruri în nordul Americii, iar Lufthansa anunță că își reduce capacitatea de zbor cu aproape o cincime, acesteea fiind cele mai recente anunțuri făcute de o industrie aeriană puternic afectată de coronavirus, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

United Airlines, cu sediul în Chicago, își va reduce cu 10% zborurile în Statele Unite și Canada și cu 20% zborurile în străinătate în aprilie, potrivit unui e-mail trimis angajaților și văzut de CNN.

Lufthansa și-a redus capacitatea de zbor într-o mișcare echivalentă cu menținerea la sol a a aproape o cincime din flota sa, a anunțat compania miercuri, conform Reuters.

„Ne ajustăm dinamic planurile pentru a reflecta circumstanțe extraordinare”, a spus un purtător de cuvânt al Lufthansa.

Lufthansa Group, care include Swiss Airlines, Bruxelles și Austrian Airlines, are o flotă totală de 770 de aeronave. Lufthansa a anunțase deja săptămâna trecută că va reduce numărul de zboruri pe distanțe scurte și medii cu până la 25% în săptămânile următoare, în funcție de răspândirea coronavirusului.

Luni, a declarat că extinde suspendarea zborurilor către China până la 24 aprilie, către Teheran până la 30 aprilie și reducerea serviciilor către nordul Italiei. Lufthansa a spus că este prea devreme pentru a evalua impactul asupra veniturilor sale, care urmează să fie publicate pe 19 martie.