Procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 din București au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale unei firme și ale administratorului societății, până la concurența sumei de 6 milioane lei, pentru că ar fi deversat în apă și introdus în sol sute de tone de deșeuri, informează Mediafax.

Raul ArgesFoto: Captura YouTube

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, se fac cercetări după ce o firmă care colecta, transporta și depozita deșeuri municipale și deșeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 al Capitalei a deversat în apă și a introdus în sol sute de tone de deșeuri.

„Le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din județele Ilfov și Giurgiu și le-a deversat în albia râului Argeș, fără respectarea prevederilor legale, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, arată procurorii.

Cercetările se fac pentru prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului.

Prin ordonanța procurorilor s-a dispus măsura asiguratorie până la concurența sumei de 6 milioane de lei asupra bunurilor mobile și imobile ale societății comerciale și ale administratorului, în vederea reparării pagubei produse.