Un incendiu a izbucnit, marți după-amiază, în Pădurea Făget din Cluj-Napoca, relatează presa locală. Pompierii clujeni s-au deplasat la fața locului cu autospeciale de stingere, reușind să lichideze flăcările după circa două ore.

Incendiu Padurea FagetFoto: Captura video Facebook

Potrivit Știri de Cluj, care citează ISU Cluj, au fost dislocate trei autospeciale de stins incendii și 17 pompieri, în jurul orei 17.20, pentru a stinge flăcările care au cuprins 15 ha de litieră (vegetație uscată și căzături) dintr-o zonă împădurită, din apropierea drumului Sfântul Ioan din municipiul Cluj-Napoca.

Vântul intens și vegetația uscată abundentă, rămasă din anii precedenți, a favorizat propagarea extrem de rapidă a focului în litiera pădurii, fiind necesare desfășurarea în forță a operațiunilor de intervenție pentru limitarea și lichidarea focarelor incendiului.

După circa două ore s-a reușit lichidarea tuturor focarelor incendiului, o echipă de pompieri rămând pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu permită reaprinderea focarelor mocnite.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că cel mai probabil incendiul a pornit de la o țigară aprinsă aruncată neglijent, precizează Știri de Cluj.