Ambasada Rusiei acuză că un cercetător rus, A.I.Umnov-Denisov, a fost reținut luni de către autoritățile române de frontieră la aeroportul „Henri Coandă” din București și trimis înapoi în Rusia, cu zborul de marți, 3 martie.

Alexei Umnov-DenisovFoto: Captura YouTube

Potrivit sursei citate, acesta ar fi trebuit să susțină luni la Centrul Rus de Știință și Cultură o prezentare pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt”.

„Spre regretul profund al reprezentanților societății științifice și universitare din România și Bulgaria adunați în sala Centrului Rus de Știință și Cultură, lectorul însuși nu a putut participa la eveniment fiindcă, în ciuda primirii la termen a vizei de intrare la Consulatul General al României la Sankt Petersburg, acesta a fost reținut de către autoritățile de frontieră la aeroportul „Henri Coandă” din București. Cercetătorului rus i s-a anunțat despre interdicția de a intra pe teritoriul României și ca urmare acesta a fost nevoit să plece în patria sa cu zborul următor la 3 martie”, a scris pe Facebook Ambasada Rusiei.

„Sperăm că în viitor nu se vor crea obstacole artificiale în calea dezvoltării legăturilor științifice ruso-române. Nota respectivă a fost trimisă de către Ambasada Rusiei la MAE al României la 3 martie 2020”, a mai scris Ambasada Rusiei.