Silvian Man este primul student din România care a vrut să candideze pentru funcția de rector al unei universități, mai exact al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, împotriva actualului rector, Tudorel Toader, fost ministru al Justiției. Candidatura sa a fost respinsă, iar tânărul spune că după depunerea candidaturii a fost ridicat de către agenții de pază ai universității și dat afară din corpul principal al instituției, el postând și imagini pe Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Silvian Man, student doctorand de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, a vrut să candideze pentru funcția de rector, iar candidatura sa a fost respinsă de Biroul Electoral Central al Universității pe motiv că "nu a făcut dovada prestigiului științific și didactic" și pentru că declarația de candidatură "nu este conformă cu modelul prezentat în Anexa III din Metodologie", scrie Ziarul de Iași.

Alegerile pentru postul de rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza“ vor avea loc în 11 martie și candidează actualul rector al instituţiei, Tudorel Toader, şi Adrian Muraru, cadru didactic al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice.

Tânărul afirmă că va continua demersurile pe cale juridică, chiar dacă i s-ar fi "transmis semnale că Toader, în baza relațiilor sale, ar putea interveni pe lângă judecători".

El spune că, după depunerea candidaturii, a fost ridicat de către agenții de pază ai universității și dat afară din corpul principal al instituției.

"Așa au primit dispoziție "de sus", adică de la rectorat. Brusc, mi-au cerut să mă legitimez, dar doar cu carnet de student sau carte de identitate. Alt act nu era valabil. După 8 ani în UAIC, trebuie să fii legitimat. Dar doar tu, care te opui lui Toader, nu altcineva. Este cel puțin a patra oară când Tudorel Toader folosește agenții de pază pentru a mă îndepărta din instituție și a-mi bloca accesul în universitate deși ar trebui să am acces la toate spațiile. Vă dați seama ce penibil mă simt când trebuie să ajung la vreo bibliotecă sau la vreun birou și efectiv nu am cum?! Brusc, mă trezesc urmărit prin universitate că trebuie să părăsesc clădirea din... motive de securitate! (...) Iată că în 2020, într-o universitate publică din România, rectorul își arogă dreptul de a face uz de agenții de pază pentru a-l da afară de pe holurile instituției pe studentul incomod", a scris tânărul, pe Facebook, unde a postat și textul contestației sale.