În Capitală vremea va fi în continuare frumoasă, cu temperaturi care vor atinge 20 de grade, miercuri, conform meteorologilor. Pentru următoarele zile însă Administrația Națională de Meteorologie anunță ploi și intensificări ale vântului, care se vor extinde în toată țara.

Ploaie in orasFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

În Capitală, potrivit meteorologilor, de marți, de la ora 18.00, până miercuri dimineață, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6-8 grade, mult mai ridicată decât normalul perioadei.

Începând de miercuri de la ora 8.00, până joi, la aceeași oră, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 19-20 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat ziua, (cu viteze de 35…45 km/h) și slab pe parcursul nopții.

Cum va fi vremea în țară

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare potrivit căreia până joi dimineață va ploua și se vor semnala descărcări electrice. Astfel, începând de marți de la ora 18.00 până joi la ora 6.00, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în cele centrale, temporar va ploua și, îndeosebi prin acumulare în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și pe arii restrânse 30-35 l/mp.

Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură cu viteze ce vor depăși 50-70 km/h, iar pe creste 80-90 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe parcursul zilei de marți (3 martie) în regiunile vestice și la munte, iar miercuri (4 martie) și în cele estice și sud-estice.