Creșteri de peste 4 la sută pentru majoritatea tipurilor de infracțiuni s-au înregistrat în 2019 în București și în 27 de județe, a afirmat marți Marcel Vela, la prezentarea bilanțului Ministerului de Interne pentru anul trecut. El a spus că instituția ar trebui să fie preocupată mai mult de prevenire, prin prezența în stradă a polițiștilor și jandarmilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

La prezentarea bilanțului activității MAI ia parte și președintele Klaus Iohannis.

"În 2019 au fost creșteri de peste 4 la sută în 27 de județe și în București pentru majoritatea tipurilor de infracțiuni - contra persoanei, patrimoniului și infracționalității stradale. Volumul de muncă este mai mare. (...) Trebuie să ne preocupe mai mult partea de prevenire, prin prezența poliției și jandarmeriei în stradă. De la începutul mandatului am spus că oamenii din birouri trebuie trimiși în stradă (...) Am preluat mandatul declarând război clanurilor interlope, iar acest lucru deja se întâmplă", a susținut Marcel Vela.

Vela a reamintit la bilanțul MAI că a desecretizat dosarul 10 august: "Odată ce procurorii vor finaliza rechizitoriul vom ști cine trebuie să platească pentru acele evenimente. În anii 2018 și 2019 nivelul de încredere a populației în Poliție și Jandarmerie a scăzut dramatic după momentul 10 august si după cazul Caracal".