O femeie de 41 de ani, din Slatina, este căutată de polițiști după ce medicii au sesizat că aceasta a anunțat că se întoarce în Italia, deși era izolată la domiciliu. Autoritățile au dat-o în consemn la frontieră, anunță Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Olt, autoritățile au fost sesizate, marți, de către medicul de familie al femeii că aceasta a părăsit domiciliul unde era izolată. Epidemiologii au sunat-o pe femeie și așa au aflat că aceasta se îndreaptă către un aeroport, cu intenția de a se întoarce în Italia.

„În data de 02.03.2020, în urma informațiilor telefonice culese de la medicul de familie, o persoană din Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care reprezentanții D.S.P. Olt , Compartimentul de Supraveghere și ControL B.T. a apelat telefonic persoana în cauză, care a declarat că nu prezintă semne specifice bolii și că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia, motiv pentru care am apelat Serviciul 112, în vederea anunțării evenimentului”, anunță reprezentanții DSP Olt.

Polițiștii nu au reușit încă să dea de urma femeii. Aceasta este căutată și este dată în consemn la frontieră.

„În urma contactării telefonice a spus că este în drum spre aeroport, după care și-a închis telefonul. S-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind dată în consem la frontieră”, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Olt

Potrivit reprezentanților DSP Olt, până acum au fost înregistrate patru situații în care persoanele aflate în izolare la domiciliu au ieșit din casă fără acceptul medicilor.

Șase chinezi, care au părăsit hotelul unde se aflau izolați, sunt și ei cercetatți penal pentru că au încălcat măsurile dispuse de autorități și riscă închisoare între 6 luni și doi ani.