​Premierul interimar Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat, duminică seara, că liberalii vor solicita în Birourile Permanente ale Parlamentului un calendar cât mai rapid pentru audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Florin Cîţu, apreciind că votul în plen ar putea fi stabilit peste o săptămână, potrivit Agerpres.

Cabinetul OrbanFoto: gov.ro

Prezent duminică seara la B1 TV, Ludovic Orban a fost întrebat de realizatorul emisiunii care este procedura de învestire a premierului desemnat Florin Cîţu.

„Noi am depus vineri, în conformitate cu prevederile constituţionale, premierul desemnat Florin Cîţu a depus lista miniştrilor, programul de guvernare. Vom solicita în Birourile Permanente reunite un calendar cât mai rapid, care să se finalizeze într-un timp cât mai scurt. După părerea mea, pot fi audieri marţi şi miercuri, joi sau cel târziu lunea viitoare, să se poată stabili votul în plen”, a spus liderul PNL.

Întrebat ce va face PNL dacă PSD va boicota din nou şedinţa de plen, Orban s-a declarat convins că social-democraţii nu vor putea adopta această tactică "la nesfârşit".

„Nu o să poată să boicoteze la nesfârşit (...) Sigur că avem şi noi la dispoziţie posibilitatea de a invoca un conflict juridic de natură constituţională în cazul în care ei refuză să-şi îndeplinească atribuţiile care sunt stabilite în regulamentul Camerei. Dar vă întreb, să invocăm un conflict juridic de natură constituţională către această Curte Constituţională?!”, a mai spus premierul interimar.