Senatorul Liviu Pop depune plângere penală pe numele fiului Sorinei Pintea, care a declarat că denunţătorul din dosarul mamei sale i-a spus că i-a dat alte patru tranşe de bani parlamentarului PSD. Social-democratul spune că are de apărat o imagine „cât Casa Poporului”, scrie Mediafax.

Liviu Pop (captura video)Foto: Facebook/ Ministerul Educatiei Nationale-Romania

Senatorul Liviu Pop spune că are de apărat o imagine „cât Casa Poporului” şi nu-l lasă pe fiul Sorinei Pintea să o păteze. Fostul ministru al Educaţiei depune plângere penală pe numele fiului Sorinei Pintea, Ionuţ.

„Bineînţeles, săptămâna viitoare, avocatul meu va face lucrul acesta. Eu am o imagine cât casa Poporului, dacă pot să spun aşa”, a declarat Liviu Pop.

Fiul Sorinei Pintea susține că a fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop, care l-a rugat să se întâlnească urgent cu cineva. Ajuns la o pizzerie din Baia Mare, Ionuț Pintea a constatat că s-a întâlnit exact cu denunțătorul din dosarul mamei sale, care i-ar fi spus că i-a mai dat patru tranșe de bani senatorului PSD Liviu Marian Pop.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, senatorul Liviu Pop a negat toate acuzațiile referitoare la tranșele de bani.

De asemenea, sâmbătă, Liviu Pop a spus că nu îl va da în judecată pe Ionuț Pintea în urma acuzațiilor aduse pe rețelele de socializare.

Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.