Trei persoane au murit şi alte câteva au fost rănite vineri, la un complex turistic din Moscova, la petrecerea unei vloggeriţe, după ce în piscină a fost turnată gheaţă carbonică, scrie Mediafax.

Ekaterina Didenko (twitter)Foto: Hotnews

Soţul vedetei Instagram Ekaterina Didenko, Valentin, în vârstă de 32 de ani, a murit după ce a sărit în piscină, pentru a se răcori. Circa 25 de kilograme de gheaţă carbonică au fost turnate în piscină, după ce oaspeţii tinerei, care îşi sărbătorea a 29-a aniversare, s-au plâns că este prea cald.

Gheaţa a fost folosită şi pentru a crea "un efect special" dramatic. În înregistrarea publicată pe Instagram de Didenko, în timpul petrecerii, prietenii săi apar îmbrăcaţi în costume de baie, dansând, mâncând şi consumând alcool.

Câteva ore mai târziu, aceasta a încărcat online mai multe clipuri cu ea plângând şi explicând că petrecerea a avut o turnură tragică. Din cauza gheţii uscate, unii invitaţi s-au sufocat şi şi-au pierdut cunoştinţa.

Poliţia ar fi confirmat sâmbătă că a fost deschisă o anchetă după incident, potrivit Daily Beast. Analizele preliminare au indicat că oamenii au decedat pentru că s-au sufocat.

Gheaţa uscată, o formă solidă de dioxid de carbon, dacă este folosită în încăperi neaerisite corespunzător, degajă cantităţi periculoase de gaz. Este mult mai rece decât cea obişnuită, având aproximativ -78,5 grade Celsius și are o putere de răcire de cinci ori mai mare, fiind utilizată în foarte multe domenii, atât industriale, cât şi în cel alimentar.

Ekaterina Didenko este cunoscută pentru că publică trucuri despre cum să economiseşti bani atunci când cumperi produse farmaceutice.