Președintele american a declarat, într-o conferință de presă, că semnarea acordului privind încetarea conflictului din Afganistan este finalul unei ”lungi și dificile călătorii”, însă a avertizat că ”dacă se întâmplă ceva rău”, americanii se vor întoarce cu ”o forță nemaivăzută”. El a mai spus că trupele americane din zonă au ucis teroriști cu ”miile„, iar acest lucru intră de acum în sarcina altora.

Donald TrumpFoto: Flickr/ The White House

”Am avut un succes uriaș în uciderea teroriștilor în Afganistan, însă e timpul să ne aducem oamenii înapoi acasă. A fost o călătorie lungă și dificilă în Afganistan”, a declarat Trump, într-o conferință la Casa Albă.

Președintele SUA a mai susținut că talibanii au încercat să ajungă la un acord cu americanii de mult timp.

Trump a insistat că trupele americane din Afganistan au ucis teroriști cu ”miile”, iar acum a venit vremea ca ”altcineva să facă treaba asta”, cum ar fi talibanii sau statele vecine, notează BBC News.

"Chiar cred că talibanii vor să facă ceva ca să ne demonstreze că nu ne pierdem vremea. Dacă se întâmplă ceva rău, ne vom întoarce cu o forță nemaivăzută”, a avertizat liderul de la Casa Albă.

SUA și aliații săi din NATO au fost de acord cu retragerea trupelor din Afganistan în următoarele 14 luni, dacă militanții talibani vor respecta acordul semnat sâmbătă, transmit Reuters și BBC News. Una dintre principalele condiții este ca talibanii să își țină promisiunile privind ruperea oricăror legături cu al-Qaeda și alte grupări teroriste.