Primăria sectorului 4 susține că a achiziţionat un sistem unic în România, denumit ”nebulizator cu acţiune 3D”, considerat unul dintre cele mai eficiente prin care se poate dezinfecta orice spaţiu public în mai puţin de 60 de minute, fără a preciza costurile achiziției.

"Având în vedere informaţiile confirmate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Afacerilor Interne privind noile cazuri de gripă în România, Primăria sectorului 4 îşi ia toate măsurile de precauţie în vederea combaterii acestei epidemii. Primul lucru pe care l-a făcut a fost achiziţionarea unor sisteme unicate în România denumite 'Nebulizator cu acţiune 3D', considerate în lume cele mai eficiente prin care se poate dezinfecta orice spaţiu public în mai puţin de 60 de minute", se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4, citat de Agerpres.

Sistemele realizează nebulizarea unei soluţii pe bază de peroxid de hidrogen (cunoscută sub denumirea de apă oxigenată), în scopul dezinfecţiei oricărei incinte, cu acţiune micro-aerofloră (dezinfecţia aerului din încăperi) şi spectru fungicid, bactericid, virucid şi sporicid de 3 ml/mc.

Particulele pulverizate sunt atât de mici încât pot intra în orice fantă, orificiu şi inclusiv tavane sau spaţii imposibil de atins în alte condiţii, precizează sursa citată.

Echipamentele au fost deja testate în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în trei pieţe din sectorul 4. Ulterior, precizează Primăria sectorului 4, în caz de necesitate, vor fi folosite şi în şcoli, grădiniţe, spitale şi chiar în instituţiile publice aflate în subordinea administraţiei locale. Aceste sisteme au un impact minim asupra mediului şi nu există niciun risc pentru oameni, precizează comunicatul citat.