Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi, este izolat la domiciliu, de marți, după ce a călătorit în Milano, transmite Mediafax. Directorul SAJ și soția acestuia vor rămăne în casă timp de 14 zile, deși nu au simptome de coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De marți sunt izolat la domiciliu. Am avut o rezervare făcută de vreo două luni, pentru Milano și când ne-am dus, numai bine că a început nebunia. Ne-am întors luni seara, la 21.00, marți la 01.15 am fost în aeroport în Craiova, ne aștepta acolo DSP-ul Dolj, ne-au verificat cu termometrele și ne-au luat datele. Au zis să rămânem acasă, autoizolare 14 zile, cu soția, ne verifică în fiecare zi DSP-ul. Deocamdată nu avem nimic, nici măcar temperatură. Probe nu ne-au recoltat", a declarat Mitroi.

Până la această oră, singurul caz confirmat de infecție cu coronavirus din România a fost identificat la un tânăr din Gorj. Acesta este purtător al virusului și este internat la Institutul Matei Balș, iar starea sa este bună. Pentru toți ceilalți suspecți testați, testele au ieșit negative (nu au virusul).

182 de persoane se află în acest moment în carantină pentru 14 zile, iar 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu coronavirus și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună, în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.