Mai mulți italieni au fost hărțuiți în Londra, din cauza coronavirusului, relatează un jurnalist italian aflat în capitala Marii Britanii, citat de BBC News.

Londra - The CityFoto: Wikipedia

Jurnalistul a precizat pentru BBC News că două familii de italieni din Londra i-au povestit că au avut probleme cu copiii lor care au fost supuși unor abuzuri verbale de către alți colegi de la școală, din cauza naționalității lor. Unul dintre tații copiilor a spus, totuși, că este vorba despre „un episod minor„.

Jurnalistul italian, Federico Gatti, a precizat că toată săptămâna a primit apeluri telefonice și mesaje de la italieni stabiliți în Marea Britanie care acuzau cazuri de ”discriminare și abuz verbal”.

“Ieri, am intervievat o tânără din Italia a cărui familie venise în vizită din Napoli, iar proprietarul casei i-a interzis să-i primească pe părinți. Așa ceva este ilegal și tânăra a spus că va cere asistență juridică”, a povestit jurnalistul care a semnalat aceste cazuri, pe twitter, acum două zile.

După ce a relatat aceste cazuri pe rețeaua socială, el a primit alte patru relatări similare din partea unor italieni: ”În 6 ore am primit patru relatări de la un producător TV, un bancher, un dentist și de la tânăra respectivă. Cred că toate au legătură cu epidemia coronaviruslui”, a mai comentat jurnalistul.