Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind acreditarea lui Radu Ioanid în calitate de ambasador al României în Israel, cu reședința la Tel Aviv.

Radu IoanidFoto: Hotnews

România nu mai avea ambasador în Israel de doi ani.

Radu Ioanid a primit săptămâna trecută favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite de politică externă pentru acreditarea sa în calitate de ambasador al României în Israel.

Radu Ioanid s-a născut în 11 iulie 1953 în România. A obținut diploma de Master în Sociologie (1976), acordată de Universitatea din București și titlul de Doctor în Filosofie (1983), acordat de Universitatea din Cluj.

A emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. Este Doctor în Istorie (1995) la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vice-președinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidată de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al "International Archival Programs Division" din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington. (sursa - wikipedia)