Angajaţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au efectuat, miercuri, mai multe percheziţii la sediile Serviciului de Înmatriculări Auto din Botoşani şi Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Flămânzi, precum şi la domiciliile unor funcţionari suspectaţi de fapte de corupţie.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal privind fapte de corupţie şi alte infracţiuni săvârşite de 14 suspecţi, funcţionari ai instituţiilor menţionate, precum şi alte persoane fără calitate specială pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. În fapt, cauza face referire la infracţiuni de corupţie în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto, chiar de la începutul perioadei de şcolarizare cu instructori auto, până la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, sumele date drept mită fiind între 100 lei şi 350 euro”, se arată într-un comunicat de presă difuzat de Serviciul judeţean Anticorupţie Botoşani și citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani şi alte patru servicii judeţene anticorupţie, din Suceava, Neamţ, Bacău şi Iaşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au pus în executare 16 mandate de percheziţie, printre care şi la sediile Serviciului Public Comunitar Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Botoşani şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Populaţiei Flămânzi.

„La acest moment, au loc audieri ale acestor persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale ce se impun”, precizează sursa citată.