Un cetăţean italian care a fost în România împreună cu bărbatul de 71 de ani infectat cu noul virus gripal este spitalizat în Italia şi are, de asemenea, coronavirus, au anunțat autorităţile italiene, potrivit Mediafax.

Coronavirus in ItaliaFoto: Profimedia

A doua persoana infectată care a vizitat România este un bărbat de 51 de ani din localitatea Piandimeleto (regiunea Marche). El a fost în România alături de bărbatul în vârstă de 71 de ani din localitatea Cattolica, afirmă surse medicale citate de publicaţia Il Resto del Carlino şi de site-ul AnconaToday.it.

Italianul în vârstă de 51 de ani este în carantină în propria locuinţă, iar starea sa nu este gravă.

Italianul în vârstă de 71 de ani este internat în Rimini în stare gravă „stabilă”.

Autorităţile italiene verifică starea persoanelor care au intrat în contact cu cei doi italieni.

Autorităţile italiene au anunţat, miercuri, că 12 persoane au decedat din cauza epidemiei gripale, iar numărul cazurilor de infectare a ajuns la 370.

Amintim că bărbatul de 71 de ani recent întors din România în Italia, unde a fost diagnosticat cu coronavirus, a fost în țara noastră în perioada 18-22 februarie, unde a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri, după cum a anunțat Ministerul român de Externe. Potrivit MAE, el a ajuns în România pe aeroportul din Craiova, apoi a locuit în județul Gorj.

Citește și:

Un italian de 71 de ani, recent întors în peninsulă din România, a fost diagnosticat cu coronavirus / Bărbatul fusese „la vânătoare”

Italianul confirmat cu coronavirus a fost în România în perioada 18-22 februarie. A aterizat la Craiova și a locuit în județul Gorj. A vizitat rude și a avut întâlniri de afaceri - MAE

Socrii italianului infectat cu virusul Covid-19, izolați la domiciu, în Gorj

Gorj: Au fost făcute analize la 13 persoane care au fost în contact cu italianul infectat cu coronavirus, urmează alte 19

Ministerul Sănătății: Cele 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu cetățeanul italian nu sunt infectate cu coronavirus