Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte, miercuri, la Palatul Cotroceni pe tema noului coronavirus. Ședința va avea loc începând cu ora 14.00, potrivit agendei șefului statului.

Sedinta CSATFoto: Administratia Prezidentiala

CSAT a fost convocat pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea și managementul unor potențiale cazuri de infecție cu noul coronavirus, precum și strategia de combatere a unei potențiale epidemii de coronavirus la nivel național, a spus luni Klaus Iohannis.

”Autoritățile se mișcă bine și este foarte important să luăm noi măsurile de prevenție. Acestea au fost discutate și astăzi. Probabil știți că există o întâlnire cu autoritățile responsabile. Pentru a accentua și pentru a sublinia importanța acestora și, sigur, pentru a le întări, am decis să convoc CSAT (...)

Un plan de acțiune există. Există un comitet interministerial care s-a întrunit deja de acum câteva săptămâni, a propus un set de măsuri, măsuri care se pun în practică. Este posibil să avem nevoie de mai multe măsuri și exact pentru a pune o corelare rapidă între instituțiile statului care trebuie să ia aceste măsuri am convocat CSAT”, a declarat președintele.