Cursa Bologna - Craiova de marţi seara a fost anulată, după ce s-a stabilit că aeronava este cea în care a călătorit italianul infectat cu coronavirus care a vizitat Craiova. Avionul s-a întors gol în România, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pasagerii care aşteptau să se îmbarce marţi seara de pe aeroportul din Bologna au fost anunţaţi, prin mesaje trimise pe telefoanele lor mobile, că aeronava care trebuia să-i aducă la Craiova este cea în care a călătorit bărbatul de 71 de ani din zona Rimini, confirmat marţi cu coronavirus.

O femeie din Craiova, care avea bilet la această cursă, i-a declarat corespondentului Mediafax că la miezul nopţii au fost anunţaţi prin „sms-uri” că zborul a fost anulat şi reprogramat pentru miercuri dimineaţă la ora 11.30, ora locală. Toţi pasagerii au fost cazaţi la un hotel din Bologna.

Avionul s-a întors, însă, la Craiova. La bordul aeronavei s-a aflat doar echipajul.

„Exact când am ajuns la aeroport mi-au zis că se anulează zborul. Nu au dat un motiv anume. Au zis că se anulează zborul, că se închide. Se pare că avionul a ajuns gol la Craiova. Să venim de la Gorj până aici şi aici să fie avionul gol...", a declarat un tânăr care aştepta la Aeroportul Craiova.

Potrivit medicilor, pasagerii au fost lăsați la Bologna după ce s-a descoperit că aeronava este cea în care a călătorit, sâmbătă, italianul de 71 de ani care a vizitat Craiova și care a fost diagnosticat, marți, cu noul coronavirus.

„Avionul a venit la Craiova gol datorită faptului că nu s-a făcut dezinfecţia aeronavei, iar în această aeronavă, acum câteva zile a călătorit acel italian care a fost depistat coronavirus pozitiv. Această aeronavă a mai făcut curse. Astăzi a fost depistat pozitiv italianul şi astăzi a fost oprită aeronava de la zbor. Pasagerii au fost opriţi în Bologna. Echipajul e în regulă. A fost făcut triajul epidemiologic, nu prezintă simptomatologie, nu prezintă nimic suspect", a declarat medicul Lorena Dijmărescu.

Atât această aeronavă, cât şi cea care a venit de la Roma, la Craiova, au fost dezinfectate, potrivit medicilor prezenţi la Aeroportul Internaţional Craiova.