Magazinul online eMAG va subvenționa o parte din prețul măștilor medicale, astfel încât acestea să poată fi achiziționate cu 3 lei bucata, pe fondul cererii mari care a dus la creșterea prețurilor în țară și în Europa, informează un comunicat al companiei.

„În ultimele zile, pe fondul discuțiilor referitoare la riscul crescut de infecție cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populației, stocurile de măști medicale la prețurile obișnuite s-au epuizat. În aceste condiții, am văzut cu toții o creștere foarte mare a prețurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace și am identificat câteva soluții care să rezolve situația actuală, în beneficiul clienților. Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România și am cumpărat tot ce se putea găsi în țară, de la distribuitorii existenți. Astfel, am achiziționat măști și la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, și am decis să suportăm diferența de preț în toată această perioadă astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata”, arată comunicatul, citat de Mediafax.

Compania spune că a identificat stocuri și în alte țări, precum Turcia, Macedonia și Ucraina, pe care le așteaptă în zilele următoare în depozite.

Reacția companiei vine după ce, în mediul online, pe fondul discuțiilor privind apariția coronavirusului în România, măștile sanitare au ajuns să coste de zeci de ori mai mult.

De exemplu, marți, un set de 50 de măşti costa, pe Emag, aproape 500 de lei, adică 10 lei masca. Asta în condițiile în care, în mod normal, una costă 25 de bani.

Pe de altă parte, măştile sunt vândute cu doi lei în farmacii. Problema e că stocurile au început să se epuizeze.

Consiliul Concurenţei îi ameninţă pe speculanţi cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.