Un bărbat de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), recent întors din România”, a fost diagnosticat cu coronavirus. El se află în acest moment internat la spitalul din Rimini, secţia de boli infecţioase, dar starea sănătăţii lui nu este gravă. Ministerul român de Externe a transmis că a făcut demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale pentru obtinerea de informatii suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 18:53 Bărbatul a avut contacte multiple, nu se știe de unde a contactat infecția

„Avem un nou caz confirmat: un bărbat în vârstă, care e internat la Rimini cu pneumonie bilaterală. Bărbatul s-a întors din străinătate în urmă cu două, trei zile. În ultimele 20 de zile a avut contacte multiple cu diferite persoane, în numeroase locații. Față de alți pacienți, la care se poate identifica ușor modalitatea de infecție, la pacientul din Rimini e mai greu. Nu credem că e un focar din Emilia Romagna. În acest moment este în curs o activitate susținută de identificare și controlare a persoanelor cu care a intrat în contact, începând cu cele mai apropiate contacte. În ceea ce privește acest caz, trebuie sa analizăm bine situația și operatorii noștri sunt la lucru pentru a găsi contactele”. a spus Sergio Venturi, responsabil pentru Sănătate în regiunea Emilia Romagna, într-o conferință de presă în cursul după-amiezii.

UPDATE 17:06 Bărbatul de 71 de ani internat cu coronavirus la Rimini este proprietarul unui bar din Valconca şi are o pasiune pentru vânătoare, scrie RiminiToday. Potrivit aceleiaşi surse, el s-a întors recent din România, unde a fost „la vânătoare”. De câteva zile, barul său este închis şi autorităţile sanitare au demarat controale printre angajaţi.

Hotnews.ro a contactat autorităţile Regiunii Emilia Romagna, pentru a afla mai multe detalii despre modul în care au fost activate protocoalele de informare transnaţionale, dar până în acest moment nu am primit detalii ulterioare.

----------------------

Potrivit publicaţiei „Il Resto del Carlino”, care citează surse din cadrul Regiunii Emilia – Romagna, bărbatul s-a prezentat luni la spitalul din Cattolica, la „Urgenţe”, având simptome de febră şi tuse. Acesta a declarat că s-a întors în week-end din România.

Bărbatul a fost transferat la spitalul „Infermi” din Rimini, unde a fost confirmat ca pozitiv la testul cu coronavirus.

Potrivit Corriere di Bologna, bărbatul lucrează în domeniul hotelier.

În prezent, autoritățile cercetează traseul epidemiologic cu privire la pacientul întors din România.

Ce spune Ministerul român de Externe

Ministerul român de Externe a transmis că a făcut demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale pentru obtinerea de informatii suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

"Cu privire la informatiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României", a transmis MAE.