O bătrână de 82 de ani a fost jefuită de 95.000 de lei de către o femeie care a intrat în apartamentul ei, sub pretextul că este nepoata unei vecine și vrea să îi dea niște struguri drept pomană. Presupusa nepoată a fost reținută de polițiști, la aproape un an de la incident.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femeie din Prahova, în vârstă de 41 de ani, a fost reţinută de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, aceasta fiind bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de furt, faptă reclamată poliţiei în 20 martie 2019.

La data respectivă, prahoveanca ar fi sunat la uşa unei femei de 82 de ani, pretextând faptul că este nepoata unei vecine, din altă scară, care a decedat, şi doreşte să ofere pomană în memoria acesteia. "I-a oferit vârstnicei struguri şi i-a spus că ar vrea să-i dea şi suma de 200 de lei, pentru a-i cumpăra soţului său pantofi, solicitând rest de la o bancnotă de 500 de lei. Vârstnica a luat suma de 300 de lei dintr-un dulap, iar locul din care a luat banii a fost observat de femeia din Prahova, care, pentru a-i distrage atenţia, i-a cerut să spele strugurii. În timpul în care victima a spălat strugurii, din dulapul în care îşi ţinea banii i-a fost furată suma de 95.000 de lei", se menţionează într-un comunicat citat de Agerpres.

Cunoscută cu antecedente penale pentru fapte similare, femeia din Mizil va fi prezentată, marţi, în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.