Părinții celor 47 de elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, care au participat la Carnavalul de la Veneția, vor fi plasați în carantină la domiciliu, alături de copii, pentru 14 zile, urmând să primească concedii medicale pentru această perioadă.

Surse din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba au declarat, luni, pentru Mediafax că măsura a fost luată preventiv pentru a-i ține pe toți membrii familiei împreună.

„Luni seara a avut loc ședința CJSU Alba în care s-a luat decizia ca membrii familiilor, părinții celor 47 de elevi de la Liceul de Arte Alba Iulia, care s-au întors de la Carnavalul de la Veneția, să fie plasați în carantină la domiciliu, alături de copii, pentru o perioadă de 14 zile. Acestora li se vor asigura concedii medicale pe durata carantinei. Măsura a fost luată pe considerentul de a-i ține pe toți membrii familiei împreună, pentru că, altfel, carantina nu își atinge scopul. Copilul e în carantină la domiciliu, dar părintele pleacă la serviciu, la cumpărături, vine acasă, pleacă din nou a doua zi, ceea ce nu era în regulă”, au explicat sursele.

Potrivit acestora, membrii familiilor respective vor fi monitorizați periodic de echipe mixte de medici pentru verificarea stării de sănătate pe perioada carantinei.

Cei 47 de elevi și 4 profesori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, întorși acasă din Veneția în noaptea de duminică spre luni, au fost plasați în carantină acasă. Aceștia au fost în ultimele zile într-o excursie în Italia, la Carnavalul de la Veneția, însă părinții au cerut să vină de urgență acasă.

Carnavalul de la Veneţia s-a închis duminică, la miezul nopţii, din cauza coronavirusului.