Elevii de la Colegiul „N.V. Karpen” din Bacău erau evacuați luni seara, după ce autoritățile au decis să transforme căminul pentru elevi în centru de carantină pentru suspecții de coronavirus. Părinții au anunțat un protest marți dimineața, scrie Ziarul de Bacău.

BacauFoto: USER UPLOADED

„Anunțul făcut astăzi de autorități a stârnit un val de nemulțumire în rândul părinților, dar și a profesorilor. Aceștia vor să discute mâine dimineață cu prefectul Bacăului despre situația care i-ar putea pune în pericol pe elevii de la Karpen, în opinia lor”, potrivit sursei citate.

Unul dintre elevii care stau în cămin a scris că pentru unii situația este foarte dificilă, mai ales pentru cei din Republica Moldova.

  • „Locuiesc de 3 ani în acel cămin, deci pur și simplu mi se pare extrem de proasta decizia, cum sa dai ordin sa plece aproape 300 de copii pana la ora 22:00, mi-e mila de frații de peste Prut care care nu știu ce sa facă, nu știu unde sa se ducă. Unii profesori au fost sufletiști și i-au luat la ei acasa! Deci sper sa fie doar o gluma proasta și sa revină totul la normal! Da, zeci de părinți sunt acum la poarta liceului și sunt extrem de revoltați și îngrijorați. Acum ce fac draga Prefectură? Naveta 50 de km?”

Prefectul de Bacău, Liviu Miroșeanu, a declarat că va discuta cu cei implicați și le va explica că situația e temporară și nu implică eventualii bolnavi de coronavirus.

„În căminul de la Karpen vor fi cazați, dacă este cazul, doar pasageri care vin din zonele Lombardia și Veneto și nu au posibilitatea să stea în carantină acasă. Cei care sunt suspecți de boală sunt preluați și duși la Urgențe”, a declarat acesta, citat de zdb.ro.