Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că decizia Curţii Constituţionale cu privire la desemnarea pentru a doua oară a liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier demonstrează că "democraţia funcţionează încă în România".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aştept comunicatul oficial al Curţii şi, nu în ultimul rând, motivarea şi vom vedea. Mă bucură că democraţia funcţionează încă în România", a spus Ciolacu la Parlament.

Curtea Constituţională a stabilit, luni, că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier. CCR motivează că președintele nu a identificat o majoritate parlamentară din partea căreia să desemneze premierul, astfel că șeful statului trebuie să facă o nouă propunere.

Prin urmare, președintele va trebui să reia procedura și să facă o nouă nominalizare de premier, neexistând interdicția să îl desemneze tot pe Ludovic Orban, "dacă președintele constată după consultări că există o majoritate pentru desemnarea acestuia".