Polițiștii din Hunedoara au deschis, luni, o anchetă la o școală din municipiul Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, în urma unei acțiuni de dezinfecție și dezinsecție în unitate. Două dintre fete ar fi primit îngrijiri la cabinetul școlar și, ulterior, au fost trimise acasă de director, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții școlii gimnaziale din Brad au refuzat să comenteze incidentul.

„Nu sunt în măsură să vă dau absolut niciun detaliu referitor la această problemă, pentru că acum se lucrează pentru verificare și nu putem să creăm panică între oameni, fetele sunt foarte bine acasă. S-au respectat toate procedurile. Nu cred că li s-a făcut rău din această cauză”, a precizat, corespondentului MEDIAFAX, directorul adjunct al școlii gimnaziale, Daniel Tace.

Poliția, însă, a deschis o anchetă și verifică cine a pus în pericol sănătatea elevilor.

„Luni, în jurul orei 10.00, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Brad s-au deplasat la o unitate de învățământ din localitate, pentru a efectua verificări, cu privire la posibilitatea ca sănătatea elevilor şi a personalului unităţii să fie pusă în pericol, ca urmare a efectuării, în data de 21 februarie 2020, a unor activităţi de dezinsecţie şi dezinfecţie în incinta unităţii şcolare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Conform sursei citate, în acest caz, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, iar ca urmare a verificărilor la unitatea şcolară, au constatat faptul că, la prima oră de curs, patru eleve ale unei clase gimnaziale au cerut dirigintei să fie lăsate să plece acasă, pentru că se simţeau rău.

„În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că două dintre eleve s-au prezentat la urgenţa unităţii medicale din localitate, unde au primit îngrijiri medicale, în timp ce celelalte două s-au deplasat la domiciliu. Echipa de cercetare a beneficiat de sprijinul ofiţerilor specialişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, din cadrul IPJ Hunedoara şi ai ISU Hunedoara, la faţa locului fiind prezenţi inclusiv reprezentanţi ai DSV Hunedoara şi DSP Hunedoara”, a mai spus sursa menționată anterior.

Oamenii legii verifică modul în care s-a făcut dezinsecţia şi dezinfecţia, fiind întocmit dosar penal în care se fac cercetări, in rem, pentru vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.