Un deținut de la Penitenciarul Focșani a murit după ce a fost implicat într-un conflict cu un coleg de celulă. Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, transmite Mediafax.

Foto:

Din primele informații, se pare că în interiorul spațiului de detenție a avut loc un conflict spontan între doi deținuți. Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Vrancea au fost anunțați despre incident prin numărul unic de urgență 112. Când au ajuns la penitenciar, bărbatul decedase deja.

„Astăzi (duminică - n.r.), ora 18.45, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că în Penitenciarul Focșani ar fi avut loc un conflict spontan între doi deținuți. Cu ocazia deplasării la fața locului polițiștii au stabilit faptul că unul dintre cei doi deținuți decedase. Cercetările sunt continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au explicat reprezentanții IPJ Vrancea.

În acest caz, va fi deschis dosar penal pentru omor calificat.