O ședință de urgență a fost convocată, duminică seara, la Prefectura Buzău după ce o femeie, întoarsă din Italia, a sunat la 112, anunțând că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femeia a apelat servicul de urgență 112 imediat după ce a coborât din autocarul cu care s-a întors în România din Italia. Ea a anunțat a intrat în contact cu o altă conațională, care avea grijă de o bătrână internată într-un spital aflat în carantină din cauza coronavirusului, au afirmat reprezentanți ai Prefecturii Buzău.

Acea româncă ar fi acuzat stări febrile și speriată, buzoianca, a alertat autoritățile.

Autocarul a fost oprit în Buzău, urmând ca toate instituțiile implicate, în cadrul ședinței convocate, să stabilească măsurile care trebuie luate.

Între timp, femeia din Buzău a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, secția de boli infecțioase, unde este investigată medical.

UPDATE 22:25 Arafat: Pacienta din Buzău nu are nicio problemă la acest moment. Este asimptomatică

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat, duminică seara, că femeia care a apelat serviciul de urgență 112 la momentul în care a coborât din autocarul cu care a călătorit din Italia mu are coronavirus, ea fiind, la acest moment, asimptomatică, potrivit Mediafax.

„Doamna nu are nicio problemă la acest moment. E asimptomatică. Ea a călătorit tot drumul și când s-a oprit microbuzul, ea a sunat la 112 și a spus că a avut contact cu o persoană din Italia. E clar că ea trebuia să declare acest lucru când a pornit din Italia, nu când a ajuns la Buzău. Aceasta nu e o atitudine corectă. Vedem mulți oameni care fac acest lucru. Când a apărut această boală în China, China a luat niște măsuri foarte serioase de carantinare a zonelor în care populația e afectată. A luat măsuri pentru a limita răspândirea ei. Atunci a introdus carantina pentru zonele deja afectate”, a explicat, la Antena 3, Raed Arafat.