Opt persoane au murit, iar altele au rămas prinse sub dărâmături, după un cutremur cu o magnitudine de 5,7 grade care a lovit, duminică, la granița Turciei cu Iran, transmite Mediafax. Printre victime au fost și copii, iar 21 de oameni au fost răniți.

Observator seismicFoto: infp.ro

Reprezentanții guvernului turc au anunțat că echipele de salvare au căutat supraviețuitorii printre dărâmături.

Trei dintre cei uciși erau copii și 21 de persoane au fost rănite, a transmis ministrul turc al Sănătății Suleyman Soylu. El a precizat că au căzut 1.066 de clădiri, iar epicentrul cutremurului a fost într-o zonă rurală din nord-vestul Iranului.

Imaginile difuzate de televiziunea turcă arată oamenii care sapă cu lopețile sau cu mâinile în căutarea posibililor supraviețuitori prinși sub dărâmături. Clipul surprinde și secvențe cu mobilă, obiecte din casele oamenilor pe drumurile crăpate. Unii locuitori apar înfășurați în pături în fața caselor care acum au pereții exteriori căzuți. În alte imagini pot fi văzute bucăți metalice ale acoperișurilor prăbușite și grămezi de fire încâlcite.

„Dezastrul a omorât oameni”, le-a spus reporterilor guvernatorul din Van, Mehmet Bilmez, în timp ce stătea pe o grămadă de cărămizi și foi metalice.

„Patru sate de-ale noastre sunt afectate”, a adăugat el, la vizita sa duminică, la fața locului.