Mai mulți jucători de rugby ai naționalelor României și Spaniei s-au luat la bătaie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club din Botoșani. Au intervenit agenții de pază ai clubului și au folosit sprayuri lacrimogene, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Totul a avut loc noaptea, când polițiștii din Botoșani au fost sesizați prin apel la 112 să intervină la un conflict dintr-un club.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orei 01:30 în club se aflau un număr de circa 30 jucători de rugby ai naționalelor României și Spaniei. La un moment dat între 4 jucători ai României și 3 ai Spaniei a avut loc un schimb de replici, iar la scurt timp între aceștia s-a produs o altercație, toți lovindu-se reciproc”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Maria Carp.

Pentru a aplana conflictul, a fost nevoie de intervenția agenților de pază care au folosit spray-ul iritant lacrimogen și au dispersat cele două grupuri, întrucât exista riscul ca în conflict să fie atrași toți cei 30 de sportivi.

În urma intervenției toți au părăsit clubul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoșani, nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale și nu au fost depuse plângeri penale de către cei implicați. Polițiștii fac cercetări pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

România a întâlnit Spania la Botoșani în cadrul celei de-a treia runde a Rugby Europe Championship.