Un incendiu a izbucnit la un fast food din terminalul Plecări al Aeroportului Otopeni, călătorii fiind evacuați temporar din zonă. Incendiul s-a produs cu o degajare mare de fum. Niciun călător nu a fost rănit sau intoxicat cu fum.

Incendiu la terminalul plecariFoto: Captura Facebook

UPDATE 08.49 Reprezentanții Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti spun că traficul aerian se desfășoară normal pe Otopeni, fără să fie afectat de incendiu. În aeroport erau 2.300 de pasageri, din care au fost evacuați peste 500. Potrivit CNAB, incendiul s-a produs la o hotă de evacuare situată pe o terasă din zona de îmbarcare. A fost lichidat după o jumătate de oră.

UPDATE 08.06 Situația revine la normal, fiind anunțate mai multe îmbarcări în cursele care pleacă de pe Otopeni. Incendiul pare să fi avut loc, potrivit pompierilor, la hota restaurantului fast-food implicat, motiv pentru care fumul s-a dus preponderent în sus, călătorii fiind îndrumați, în timpul incidentului, spre zona de parter.

Nu sunt anunțate persoane rănite, iar pompierii scot oamenii din zonă. ISU București Ilfov a anunțat că a fost identificat focarul. Ulterior, pompierii au spus că incendiul este localizat și nu mai sunt degajări de fum.

Au fost evacuate între 200 și 300 de persoane.

Nu sunt anunțate persoane rănite, iar pompierii scot oamenii din zonă. Pompierii adaugă că a fost identificat locul focarului.

Un călător, Marian Ionescu, a scris pe Facebook că autoritățile gestionează prost situația: ”Intre timp un singur om de la aeroport urla pe holuri si incerca sa ghideze cateva sute de oameni la parter. Vad ca sunt si cateva autospeciale in actiune”.

”Suntem jos. Nimeni nu zice nimic. Cum e cu incendiul, cum e cu zborurile. Au deschis geamurile si asteptam. Nimeni din administratia aeroportului nu e cu noi”, scrie ulterior, călătorul.

(Sursa foto și video Marian Ionescu/Facebook)