Administrația Națională de Meteorlogie a emis două coduri galbene și unul portocaliu, prima avertizare, de vânt puternic, urmând să intre în vigoare duminică dimineață, în zona montană. Duminică seară, zona montană trece sub cod portocaliu de viscol și rafale ce pot ajunge la 130 km/h, iar restul țării sub cod galben.

Coduri meteoFoto: ANM

Avertizările meteo:

Cod galben de intensificări ale vântului la munte, valabil duminică între orele 06.00 și 18.00

În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80...90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit. intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, vor fi și în nord-vestul țării.

Cod galben de intensificări ale vântului, valabil de duminică, ora 18.00, până luni ora 18.00

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h.

În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55...70 km/h.

Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă în zona montană, valabil de duminică, ora 20.00, până luni, ora 18.00

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.