83 de oameni au fost evacuați, în noaptea de vineri spre sâmbătă, dintr-un bloc din Slatina, după ce într-o garsonieră a avut loc o explozie din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică. Trei oameni au fost răniți, transmite Mediafax.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

Potrivit ISU Olt, peste 30 de pompieri au intervenit în Slatina la explozia urmată de incendiu, produsă la o garsonieră de la etajul al treilea.

În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conștientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului și suspiciune de fractură la membrul superior stâng și un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conștient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La fața locului a fost asistată și o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital.

Ulterior, un echipaj SAJ, a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii.

În urma incendiului au ars bunurile din garsoniera afectată și de explozie a fost afectată și garsoniera alăturată, iar 83 de persoane au fost evacuate din bloc.

Deflagrația s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze care s-a produs la centrala termică.

În urma verificărilor făcute la fața locului de reprezentanții Inspectoratului Județean în Construcții Olt, s-a luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice. Pentru persoanele aflate în cele 20 de locuințe se pot asigura spații de cazare de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slatina.