Fostul prefect de Constanța Ioan Albu, care, băut fiind, a provocat un accident rutier în care un bărbat a murit, a fost plasat în arest la domiciliu, decizia fiind luată vineri de Judecătoria Medgidia.

Judecătorii au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a fostului prefect. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Constanța.

Accidentul provocat de fostul prefect a avut loc duminică, între Ciocârlia și Ciocârlia de Sus. Conform procurorilor Parchetului Judecătoriei Medgidia, Ioan Albu a condus sub influența băuturilor alcoolice un Range Rover și a intrat pe contrasens, lovind din plin un alt autoturism. În urma impactului, un bărbat de 44 de ani a murit.

În 20 februarie, procurorii au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului prefect al Constanței, pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit informațiilor transmise de Poliția Constanța în urma accidentului, Ioan Albu avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.